Smart Home

Het smart home, ofwel slimme huis,wordt in Nederland al enige tijd het huis van de toekomst genoemd. Zo’n huis moet een aantal dingen kunnen, maar moet vooral de bewoner comfort, veiligheid, energiezuinigheid en gemak aan bieden. Te allen tijde – of die bewoner nou thuis is, of niet. Dat is natuurlijk een beetje vaag, gelukkig zijn die woorden te verklaren. Het smart home bevat apparaten die allemaal met elkaar kunnen communiceren via WiFi, Bluetooth, ZigBee, Zwave of welk ander communicatiemiddel er beschikbaar is.

In het huis van de toekomst vind je dus allerlei apparaten en voorzieningen die aan elkaar gekoppeld zijn. Denk daarbij aan huishoudelijke apparaten, verlichting, verwarming, air

conditioning, rookmelders, televisies, computers, spelcomputers, audiosystemen, beveiligingssystemen en camera’s. Al deze apparaten kunnen worden aangestuurd vanuit huis, ongeacht de kamer waar je je in bevindt. Maar je kunt ook voor bepaalde tijdsschema’s zorgen per apparaat en alles ver weg van huis bedienen, via een smartphone, tablet, computer of ander apparaat of speaker.

Gemak dient de mens

Het smart home heeft als doel ons het leven gemakkelijker te maken. Je moet er misschien even voor gaan zitten om te bekijken welke producten het beste bij je passen, welke je wil, misschien nodig hebt en welke je kunt betalen, maar uiteindelijk, wanneer alles staat en werkt, dan heb je er in principe geen omkijken meer naar. Een slim huis biedt dezelfde voordelen als technologie in het algemeen, kijkend naar de afgelopen dertig jaar: voornamelijk gemak dus, maar je kunt ook geld, tijd en – nog belangrijker – energie besparen.

AllVision en smart home
AllVision Digital Home Center helpt u bij het smart maken van uw huidige woning. We hebben een selectie gemaakt van de smart home produkten die een zinnig doel dienen en bovenal die betaalbaar en schaalbaar zijn. Zo kunt u stapsgewijs uw huis steeds een beetje slimmer maken. Kom eens langs in onze showroom en laat u voorlichten omtrent de mogelijkheden die wij u aan kunnen bieden.

Contact opnemen met AllVision Digital Home Center?

Mail: info@allvision.nl of bel: 0348-400201