Smart Home

Smart Home

Het smart home, ofwel slimme huis,wordt in Nederland al enige tijd het huis van de toekomst genoemd. Zo’n huis moet een aantal dingen kunnen, maar moet vooral de bewoner comfort, veiligheid, energiezuinigheid en gemak aan bieden. Te allen tijde – of die bewoner nou thuis is, of niet. Dat is natuurlijk een beetje vaag, gelukkig zijn die woorden te verklaren. Het smart home bevat apparaten die allemaal met elkaar kunnen communiceren via WiFi, Bluetooth, ZigBee, Zwave of welk ander communicatiemiddel er beschikbaar is.

In het huis van de toekomst vind je dus allerlei apparaten en voorzieningen die aan elkaar gekoppeld zijn. Denk daarbij aan huishoudelijke apparaten, verlichting, verwarming, airconditioning, rookmelders, televisies, computers, spelcomputers, audiosystemen, beveiligingssystemen en camera’s. Al deze apparaten kunnen worden aangestuurd vanuit huis, ongeacht de kamer waar je je in bevindt. Maar je kunt ook voor bepaalde tijdsschema’s zorgen per apparaat en alles ver weg van huis bedienen, via een smartphone, tablet, computer of ander apparaat of speaker.

Gemak dient de mens

Het smart home heeft als doel ons het leven gemakkelijker te maken. Je moet er misschien even voor gaan zitten om te bekijken welke producten het beste bij je passen, welke je wil, misschien nodig hebt en welke je kunt betalen, maar uiteindelijk, wanneer alles staat en werkt, dan heb je er in principe geen omkijken meer naar. Een slim huis biedt dezelfde voordelen als technologie in het algemeen, kijkend naar de afgelopen dertig jaar: voornamelijk gemak dus, maar je kunt ook geld, tijd en – nog belangrijker – energie besparen.

Smart Woonkamer

Hey Google! Het is Thuisbios-tijd. Creer scenes in de app om je home cinema set te starten en de slimme lampen te dimmen. Weet je niet meer waar de afstandsbediening is? Geen probleem, gebruik de Smart Infrarood Afstandsbediening om alle IR ondersteunde apparaten te koppelen in de app, je smartphone is nu de afstandsbediening voor alle apparaten.

Smart Keuken

Terwijl je onder de douche staat, is je dagelijkse routine in de keuken al gestart. De ingeplande slimme stekker heeft de koffiemachine gestart en zorgt dat de verse koffie klaar staat wanneer jij het nodig hebt.

Smart Slaapkamer

Word wakker met natuurlijk licht. Met onze slimme muurschakelaar kun je de elektrische rolluiken of gordijnen programmeren om open te gaan bij zonsopkomst, of elk gewenst tijdstip. Alexa kan je elke morgen wekken met het laatste nieuws of je favoriete muziek!

Smart Badkamer

Start je dag met de kennis of je vandaag moet letten op hoeveel water je drinkt of proteïnen je eet. Onze slimme personenweegschaal vertelt je alles dat je moet weten over je lichaam en bewaart de data in de gratis SmartLife app.

Smart Kinderkamer

Wist je dat je slimme stekkers met stroommeter ook kunt gebruiken om een notificatie te ontvangen als de Gaming Console al uren aan staat? Neem de controle over familie-tijd.

Smart Babykamer

Gebruik de slimme IP camera als babyfoon. Houd uw kleine wolk in de gaten van waar u ook bent. U kunt zelfs de tweeweg-communicatie gebruiken om een slaapliedje toe te zingen.

Smart Tuin

Gebruik outdoor slimme stekkers om uw zomeravonden te verlengen. Koppel bijvoorbeeld buitenverlichting of – verwarming aan elkaar en plan ze in om aan te gaan bij zonsondergang. Of koppel uw electrische bbq om deze alvast voor te verwarmen.

Smart Voordeur

Wacht je op een pakketje? Met de slimme video deurbel kun je altijd checken wie er aan de deur staat zonder open te hoeven doen. Gebruik de tweeweg-communicatie van waar je ook bent en laat de bezorger weten waar het pakketje mag worden achtergelaten.

Smart Bijkeuken

Ontvang direct een notificatie als de wasmachine lekt met de Slimme Waterlek Detector. Koppel de wasmachine aan een slimme stekker en combineer beide producten in de app; in geval van nood wordt ook direct de stroom afgesloten. Wil je slimme veiligheid door het hele huis? Bekijk ook eens onze slimme rookmelder.

De Smart Home rol van AllVision

AllVision Digital Home Center helpt u bij het smart maken van uw huidige woning. We hebben een selectie gemaakt van de smart home produkten die een zinnig doel dienen en bovenal die betaalbaar en schaalbaar zijn. Zo kunt u stapsgewijs uw huis steeds een beetje slimmer maken. Kom eens langs in onze showroom en laat u voorlichten omtrent de mogelijkheden die wij u aan kunnen bieden.

 

Contact opnemen met AllVision Digital Home Center?

Mail: info@allvision.nl of bel: 0348-400201